Jan Hartvigsen modtager prestigefyldt pris

Den odenseanske professor og forsker i kiropraktik og klinisk biomekanik, Jan Hartvigsen, har i dag modtaget den prestigefyldte David Chapman-Smith Honor Award på kiropraktorernes verdensforbund, World Federation of Chiropractic, kongres i Washington DC

 

David Chapman-Smith Honor Awards tildeles personer i kiropraktorverden, der har udmærket sig med en enestående indsats, der har fremmet den internationale udbredelse og accept af den kiropraktiske profession. Prisen tildeles op til tre personer på verdensforbundets verdenskongres, der afholdes hvert andet år, og er et stort, anerkendende skulderklap til modtagerne.

 

Jan Hartvigsen lever til fulde op til kriterierne for at modtage prisen. Som kiropraktor, professor…

Læs mere

Jan Hartvigsen hædret som Årets Forsker af American Chiropractic Association

Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder på Institut for Idræt og Biomekanik på SDU og seniorforsker på NIKKB var en af hovedtalerne på World federation of Chiropractic’s kongres i den amerikanske hovedstad Washington D.C . Han var programsat til at tale torsdag morgen om ”Chiropractic’s Golden Opportunity: Evidence-based Spine Care Practitioner”.

 

Men ukendt for ham havde American Chiropractic Association valgt at kåre ham til Årets Forsker, så efter talen blev Jan Hartvigsen hædret af formanden for ACA David Herd og af alle i salen.

 

Hæderen understreger den store og utrættelige indsats, Jan Hartvigsen gør for forskning og fremme af…

Læs mere

ECU har offentliggjort programmet for den kommende kongres i Limassol på Cypern 25. - 27. maj.

 

Klik på billedet herunder for at se programmet. Det er muligt at registrere sig som deltager i kongressen via linket i programmet eller på ECU's website

 

Læs mere

Kan rygsmerter være dødelige?

Hvor farlige er rygsmerter for ældre? Kan de være dødelige? Det er voldsomme spørgsmål, som en gruppe forskere har prøvet at komme nærmere svaret på. Og lad det være sagt med det samme: Der er ikke noget, der tyder på, at rygsmerter i sig selv kan være dødelige. Men de kan være en del af et dårligt helbredsmønster, som øger risikoen for at dø. Derfor opfordrer forskerne til, at andre faktorer end de rent fysiske tages i betragtning, når kiropraktorerne undersøger ældre patienter.

 

Hvordan hænger det nu sammen? Rygsmerter hos ældre mennesker kan være en indikator af dårligt helbred…

Læs mere

Sådan får du adgang til faglitteratur om kiropraktik på Syddansk Universitetsbibliotek

Står du lige og mangler en bestemt bog eller artikel om kiropraktik? Så prøv at kontakte Syddansk Universitetsbibliotek (SDUB) i Odense – måske har de den. Biblioteket har masser af faglitteratur om kiropraktik stående på hylderne og i deres magasin. Du kan få glæde af materialerne, uanset om du er tilknyttet SDU eller ej. Bibliotekets samling indeholder bl.a. donationer af materiale fra kiropraktorer i hele Danmark til NIKKB. NIKKB har lavet et samarbejde med SDUB, så biblioteket administrerer udlån af materialet.  

 

Det er ret nemt at få fat i faglitteratur fra SDUB. Hvis du ikke er tilknyttet…

Læs mere