I forbindelse med fredagens GLAD ® Rygkursus på DKF’s årsmøde har flere kursusdeltagere udtrykt ønske om at kunne få Alice Kongsteds slides fra kurset.

 

Det ønske opfylder vi gerne, så ved at klikke på det link, du ser her, kan du læse og downloade Alice Kongsteds slides: GLAD ryg slides

Læs mere

Praktisk pædiatri med Dorte Bladt

D. 12.-13. januar 2018 kan du komme på efteruddannelseskursus med Dorte Bladt gennem NIKKB.

 

Kurset henvender sig både til de der har været på kursus med Dorte tidligere og de der stifter bekendtskab med hende for første gang.

 

Kurset er et praktisk og meget hands on orienteret kursus i håndtering af børn i kiropraktorpraksis, med udgangspunkt i Dortes egen tilgang til vores yngste patienter.

 

Dorte tager udgangspunkt i den neurologiske udvikling hos børn i alle aldre, med en vurdering af, hvilke fund der er normale og hvilke der er anormale og i særdeleshed med fokus på,…

Læs mere

MR-scanninger af patienter med iskiassmerter relateret til diskusprolaps i forbindelse med patienternes første besøg hos deres behandler har begrænset værdi som prognostisk værktøj. De kan ikke bruges til at stille en prognose for, om en patient vil opnår bedring hurtigere i løbet af det følgende år ved en operation end ved længerevarende behandling hos en kiropraktor.

 

Derfor anbefaler forskere fra Holland, at man er forsigtig med at vælge operation som første løsning på smerter i iskias relateret til diskusprolaps, medmindre smerterne er voldsomme eller resultatet af MR-scanningerne ikke stemmer entydigt overens med nerverodskompression.

 

I stedet bør patienter med…

Læs mere

Sundhedsstyrelsen har udgivet en national klinisk retningslinje (NKR) for behandling af forsnævring af rygmarvskanalen (lumbal spinalstenose) hos patienter over 65 år.

 

Retningslinjen omfatter kirurgi, medicinsk behandling og ikke-kirurgisk behandling. I retningslinjen anbefaler Sundhedsstyrelsen, at patienter kan tilbydes superviseret træning eller en pladsskabende operation (dekompression af spinalkanalen), hvis symptomerne bliver for invaliderende og såfremt ikke-kirurgisk behandling ikke har haft en tilfredsstillende effekt.

 

Man anbefaler ikke rutinemæssig brug af ledmobiliserende behandling for nervesmerter, men ledmobilisering kan anvendes ved samtidige rygsmerter. Man bør ikke behandle lumbal spinalstenose med paracetamol, NSAID eller opioider.

 

Læs den nationale kliniske retningslinje for lumbal spinalstenose…

Læs mere

Har du et bud på det, så send dit bidrag til det videnskabelige tidsskrift Chiropractic and Manual Therapies.

 

Tidsskriftet introducerer en ny temaserie med titlen ”Hvad er kiropraktik?”, som bliver redigeret af Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder på Institut for Idræt og Biomekanik på SDU og seniorforsker på NIKKB og Simon French, professor ved School of Rehabilitation Therapy, Faculty of Health Sciences, Queen's University, Canada.

 

Læs om temaserien ved at klikke her: https://www.biomedcentral.com/collections/what-is-chiropractic

Læs mere