Tue Secher Jensen deltager i konference i Norge

Fredag og lørdag deltager seniorforsker ved Rygcenter Syddanmark og NIKKB, Tue Secher Jensen i Norsk Forening For Ryggforsknings konference om Modic forandringer.

 

Tue Secher Jensen er inviteret til at holde foredrag på konferencen som en af tre inviterede foredragsholdere. Han er programsat til at holde et foredrag fredag formiddag med titlen "Modic forandringer – Prevalens og association med smerte". Her vil han give en præsentation af evidensen omkring Modic-forandringers hyppighed og association med rygsmerter.

 

De øvrige inviterede foredragsholdere på konferencen er Ansgar Espeland, radiolog, dr. med. ved Haukeland universitetssjukehus og Universitet i Bergen, der holder foredrag om ”Modic…

Læs mere

Jubilæum i lyset af fortiden, nutiden og fremtiden

NIKKB fejrede sit 25 års jubilæum fredag 14. august med en udendørs reception i sol og varme på græsplænen ud for IOB-torvet på Syddansk Universitet. Henrik Wulff Christensen bød velkommen til de fremmødte og til dagens talere. Temaerne for de tre hovedtaler var NIKKB’s og kiropraktikkens fortid, nutid og fremtid.  

 

- Velkommen til NIKKB’s 25 års jubilæum. Ja, det er ganske vist ikke selve dagen, det var den 15. juni, men den dag var det dårligt vejr, så vi udsatte fejringen til i dag, indledte bestyrelsesformand Karsten Uno Petersen med et glimt i øjet. Og så fortsatte han…

Læs mere

Når vi mennesker går på jorden, sikrer tyngdekraften, at vores muskler hele tiden er aktive. Men i rummet er det anderledes. Vores muskler bliver svage, når de udsættes for vægtløshed, fordi de ikke behøver arbejde. Det er ikke noget problem for de fleste af os, men for astronauter er det en stor udfordring.

 

Den 2. september får den danske astronaut Andreas Mogensen en drengedrøm opfyldt. Når han sendes ud i rummet til den internationale rumstation ISS, bliver han den første dansker i rummet. Men både han og andre astronauter møder en række udfordringer, når de forlader jordoverfladen. Vægtløshed påvirker…

Læs mere

Et spørgsmål om semantik?

Hvad er det præcis kiropraktorer foretager sig? Justerer de eller manipulerer de? Forsøger de at behandle eller korrigere et problem med et led? Er problemet en subluxation eller en dysfunktion?

 

For mange kiropraktorer er brugen af det ene ord frem for det andet et spørgsmål om semantik. Man bruger et ord overfor sine patienter og et andet, når man taler med andre kiropraktorer og fagfolk.

 

Men for andre er brugen af det professionelle sprog et principspørgsmål, fordi brug af et decideret kiropraktisk sprog er tæt knyttet til deres kærlighed til professionen, praktikken og dens identitet.

 

Sådan skriver…

Læs mere

I foråret fik nikkb.dk nyt design, og nu er NIKKB’s engelske udgave af hjemmesiden også blevet iklædt det nye design.

 

Der har været arbejdet med at overføre materialet fra nikkb.com til det nye design hele sommeren, og nu kan NIKKB’s engelske læsere og andre, der er interesserede i at læse om NIKKB på engelsk følge med og læse om instituttet i hjemmesidens nye udseende, enten ved at skrive nikkb.com i søgefeltet i deres browser, klikke på det lille ikon med det britiske flag øverst til højre her på nikkb.dk eller følge linket forneden.

 

Vi…

Læs mere