Forskere fra NIKKB vil være talstærkt til stede på kongressen og dele ud af deres viden, både som tovholdere og som oplægsholdere, når Faglig Kongres 2016 afholdes i den kommende weekend i Århus

 

NIKKB’s efteruddannelsesansvarlige Rie Castella Toftgaard og efteruddannelseskoordinatorer Nanna Sønderkær Meyer og Anette Ravn Nørregaard har tilrettelagt et spændende og varieret fagligt program med rig mulighed for at udvide sin viden og blive inspireret af de mange, spændende oplægsholdere.

 

Spændende og lærerige kurser med NIKKB-forskere ved roret
Henrik Wulff Christensen, direktør og forskningsleder på NIKKB, underviser fredag formiddag på kurset ”Klagesager – Hvad gør jeg”.

 

På…

Læs mere

Kiropraktorer og begrænset ret til at ordinere receptpligtig medicin

I USA debatterer kiropraktorerne, hvorvidt de skal have begrænset ret til at ordinere receptpligtig medicin som en del af behandlingen for muskel- og skeletsygdomme. En nylig kommentar til denne debat i det elektroniske tidsskrift Chiropractic and Manual Therapies ser på argumenterne for og imod dette ønske og diskuterer betydningen af at indføre sådanne rettigheder i branchen.

 

Forfatterne af kommentaren A commentary on the implications of medication prescription rights for the chiropractic professionforeslår, at man kigger mod Schweiz og de erfaringer, kiropraktorer der har med begrænset ret til ordinering af receptpligtig medicin til deres patienter. Schweiziske kiropraktorer har haft denne…

Læs mere

Torsdag den 10. november bliver en festdag på Institut for Idræt og Klinisk Biomekanik og NIKKB.

 

I anledning Greg Kawchuk og Peter Kents tiltrædelse som adjungerede professorer i klinisk biomekanik ved Forskningsenheden for Klinisk Biomekanik, Institut for Idræt og Biomekanik, og David Cassidys æresdoktorat i globalisering, inviterer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet dig til at deltage i et tiltrædelsesseminar i klinisk biomekanik torsdag d. 10. november fra kl. 14.00.

 

Deltagelse kræver tilmelding. Det og resten af arrangementet kan man læse mere om i invitationen herunder.

 

 Invitation til tiltrædelsesseminar

 

 

 

 

Læs mere

I begyndelsen af 2017 er der ansøgningsfrist for deltagelse i Chiropractic Academy Research Leadership (CARL). Nu har folkene bag projektet lavet en lille teaser for projektet, som kan ses via linket herunder.

 

CARL er et international mentorprogram, der har til formål at samle de ti bedste unge forskere i et netværk, der mødes årligt hos en af de tre mentorer, der leder programmet: Professor Jon Adams, UTS Sydney, professor og forskningsleder ved IOB og seniorforsker ved NIKKB Jan Hartvigsen og professor Greg Kawchuk, University of Alberta. Mellem møderne vil deltagerne holde forbindelse med hinanden online og samarbejde i forskningsprojekter.…

Læs mere

Velforberedt og sikkert udført ph.d. forsvar

Fredag eftermiddag forsvarede Anne Mølgaard Nielsen sin ph.d. afhandling Identification of subgroups of patients with low back pain using Latent Class Analysis på Syddansk Universitet.

 

De forventningsfulde tilhørere blev ikke skuffede, da Anne Mølgaard Nielsen gennemgik de vigtigste og mest interessante pointer i sin afhandling. Sikkert førte hun tilhørerne igennem brugen af analysemetoden Latent Klasse Analyse til at gruppere og genkende mønstre hos patienter med lændesmerter.

 


Efterfølgende var det opponenternes tur til at stille spørgsmål til afhandlingen. Først på podiet var professor Peter Croft fra Keele University, og Anne Mølgaard svarede kompetent på alle hans spørgsmål. Det samme…

Læs mere