Ny udgave af KIROPRAKTOREN på gaden onsdag

I morgen, onsdag den 3.juni, udkommer et nyt nummer af KIROPRAKTOREN, bl. a. med bidrag af forskere fra NIKKB og IOB på SDU.

 

I det aktuelle nummer af KIROPRAKTOREN skriver seniorforsker på NIKKB, Mette Jensen Stochkendahl, om ny forskning i behandling af spændingshovedpine. Lisbeth Hartvigsen, ph.d.-stipendiat på IOB, bidrager med en artikel om en kritisk litteraturgennemgang, hun har gennemført i samarbejde med Lise Hestbæk og Alice Kongsted fra NIKKB, med det formål at kaste lys over, om kliniske tests kan forudsige forløbet af lændesmerter.

 

Man kan også læse om den store indsats forskere fra NIKKB…

Læs mere

Det begyndte på Klosterbakken

Mandag den 15. juni har NIKKB 25 års jubilæum. Vi har valgt at udsætte selve markeringen til 14. august, men derfor kan vi jo alligevel godt gøre lidt opmærksom på selve dagen. Det gør vi med en række små NIKKB-relaterede historier, som vi håber, I vil have glæde af at læse. Den første kommer her:  

 

Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik blev stiftet 15. juni 1990 som Nordens første undervisnings- og forskningscenter for kiropraktik. Det økonomiske grundlag for instituttet blev sikret ved at udvide formålet for en nyetableret fond til fremme af kiropraktisk forskning og postgraduat uddannelse,…

Læs mere

Stor interesse for weekendens efteruddannelseskursus

Efteruddannelseskurser om børn er et stort trækplaster for NIKKB. I hvert fald er den kommende weekends kursus Switched-on Kids kursus på Hotel Vejle Fjord fuldt booket.

 

De kursister, der har været så heldige at få plads på kurset, vil i løbet af weekenden få indblik i, hvordan man undersøger og behandler børn med indlærings-, koncentrations- og/eller adfærdsmæssige udfordringer.

 

Kursets underviser, Dorte Bladt, er uddannet på Palmer College of Chiropractic. Hun er indehaver af Certificate in Chiropractic Paediatrics og er i øjeblikket i gang med at erhverve sig Certificate in Neurobehavioural Disorders in Children i USA. Hun driver en…

Læs mere

Sundhedsstyrelsen har i dag offentliggjort en ny national klinisk retningslinje for behandling af cervikal radikulopati, udstrålende smerter fra nakken til armen, som forholder sig til ikke-kirurgiske behandlingsmuligheder. Med den nye retningslinje får kiropraktorerne et dokument, der præcist fortæller dem, hvad de skal fokusere på i deres behandling af patienter, der lider af cervikal radikulopati.

 

”Cervikal radikulopati er en smertefuld tilstand, som oftest skyldes diskusprolaps eller slidgigt i nakken. Symptomerne kan begrænse mulighederne for aktivitetsudfoldelse, give sygefravær og nedsat livskvalitet … Patienter med cervikal radikulopati behandles af flere forskellige sundhedsprofessionelle f.eks. læger, kiropraktorer og fysioterapeuter i både regionalt og kommunalt…

Læs mere

NIKKB’s hjemmeside indeholder både en artikelservice og en publikationsliste med oversigt over de forskningsartikler, hvor NIKKB-forskere medvirker. Man kan finde links til de relevante undersider ved at klikke på Forskning i menuen herover.

 

Nu har vi tilføjet et link til WFC Reading List, en kondenseret oversigt over aktuel forskning i et givet emne, der giver den travle kiropraktor mulighed for at danne sig et indtryk af forskning udført af forskere udenfor NIKKB. Listen er inddelt i godt 20 emner, hvor anerkendte forskere har udvalgt en række anbefalelsesværdige artikler. Den opdateres jævnligt, og man kan komme ind til listen via…

Læs mere