Hjem Nyheder
 

Nyheder fra Kiropraktorernes Videnscenter

Af Anders Lyck Fogh-Schultz: Forskning
27.03.2014

Ny rapport udarbejdet for Gigtforeningen af Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet viser, at knap hver femte blandt voksne danskere har artrose, der bedst kendes som slidgigt, men i virkeligheden ikke altid er relateret til slid.

Det koster samlet set samfundet 6,8 milliarder kroner. Deraf udgør omkostningerne til behandling meget med 5,4 milliarder kroner om året, hvoraf indlæggelse fylder en stor del.

Det kort- og langsigtede produktionstab forbundet med sygdommen er 1,4 mia. kr. Produktionstabet skyldes, at sygdommen genererede i 2010 ca. 400.000 sygedage og 682 personer fik tilkendt førtidspension pga. en artrose-diagnose.

Læs hele rapporten her: http://www.si-folkesundhed.dk/Udgivelser/B%C3%B8ger%20og%20rapporter/2014/Artrose.aspx

 
   
Af Anders Lyck Fogh-Schultz: Forskning
25.03.2014

21.-23. marts 2014 afholdt International Association for the Study of Pain – IASP et forskningssymposium i Århus om piskesmæld og udvikling af  kroniske smerter.

Seniorforsker Alice Kongsted fra NIKKB og SDU var inviteret til at give en status på, hvad vi ved om effekten af konservativ behandling efter piskesmældstraumer.

Her er de væsentligste budskaber fra hendes indlæg opsummeret:

1.    Aktive tilgange til behandling skal prioriteres. Patienter skal anbefales at holde sig så meget i gang som muligt i den akutte fase og at undgå brug af krave.

2.    Første linje behandling skal være simpel. Der skal ikke sættes alt muligt fysisk og psykisk behandling i værk umiddelbart efter et piskesmæld. Det er naturligt at have ondt og at være psykisk rystet lige efter et bilsammenstød og vi gør tilsyneladende mere skade end gavne ved at sætte ind med massiv behandling tidligt.

3.    Den tidlige indsats bør bestå i grundig information og rådgivning, så patienter ved hvorfor det er bedst ikke at gøre andet her og nu.

4.    Den gennemsnitlige effekt af manuel behandling og øvelsesterapi er lille, og  vi ved stadig ikke hvilken effekt manuel behandling og øvelsesterapi har hvis behandling målrettes de rigtige patienter – bl.a. fordi vi ikke ved hvem de rigtige patienter er.

5.    Alligevel er vores bedste bud at patienter der ikke bedres over de første uger bør tilbydes en individualiseret behandling, der sigter mod at bedre nakkens funktion, lindre smerter, reducere angst for bevægelse og håndtere eventuelle psykiske stress reaktioner.

 
   

Side 19 ud af 165

Kalender

Artikler

Kender du forskningsenheden Muskuloskeletal funktion og fysioterapi - FoF?

FoF er en tværfaglig forskningsenhed under Institu...

Forskning, forebyggelse og tidlig behandling af skader og sygdomme i muskler og led skal intensivere

”Muskel- og ledsygdomme bør [… ]stå øverst på den ...

G.L.A:D: Godt Liv med Artrose i Danmark

I Sverige er en tidlig og koordineret indsats mod ...

Etisk godkendelse og masser at glæde sig til

Så kom ”vinteren” til Melbourne og Distortion, som...

Indsamling af nakkedata afsluttet!

Fire KIP-klinikkerne har siden efteråret 2011 udde...

Hverdag og blomstrende lærelyst

For en god ordens skyld vil jeg gå lidt kronologis...

 
warez,full,programlar,forum full programlar Film izle islam Dizi izle,Seyret Bilgi Blogu tema indir