NIKKB bliver nærmest affolket i slutningen af denne uge, når Henrik Wulff Christensen, Alice Kongsted, Tue Secher Jensen, Mette Jensen Stochkendahl og Lise Hestbæk alle deltager i ECU’s årlige kongres i Norge.

 

ECU-kongressen afholdes i dagene 5. – 7. maj i Osloforstaden Lillestrøm. Dagen før ECU-kongressen afholdes Researcher’s Day, som kiropraktor, ph.d. og seniorforsker ved NIKKB, Mette Jensen Stochkendahl har været med til at planlægge.

 

Det overordnede tema for ECU-kongressen er ”Building Bridges”, mens temaet på Researcher’s Day er ”Down from the ivory towers: Breaking down the barriers between research and clinical practice”; I begge tilfælde lægges der…

Læs mere

Deltag i den første danske nationale konference om forskning i sundhed i muskler og led

Center for Sundhed i Muskler og Led inviterer i samarbejde med Danske Fysioterapeuter, Dansk Kiropraktorforening og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø til den første danske nationale konference om forskning i sundhed i muskler og led.

 

Konferencen foregår torsdag den 19. maj fra 9:30 til 16:00 i auditorium O100 på Syddansk Universitet.

 

Formålet med konferencen er at sætte fokus på forskning i muskler og led samt at starte et dansk nationalt netværk for forskning inden for området.  

 

På konferencen vil der være to inviterede talere:

 

Professor Knud Juel, Statens Institut for Folkesundhed, vil tale om “Lænderygsmerter,…

Læs mere

Muskuloskeletale lidelser og forkølelse

Den amerikanske hjemmeside Chiropractic Science er en hjemmeside, der arbejder for at udbrede kiropraktisk forskning, bl. a. via podcasts med førende forskere i forskellige områder indenfor muskuloskeletal forskning, opmuntre til samarbejde mellem forskerne for at promovere fremtidig forskning af høj kvalitet og anspore og hjælpe klinikere og studerende med at komme i gang med deres egen forskerkarriere.

 

Senest har Chiropractic Science interviewet Lise Hestbæk, kiropraktor, ph.d., seniorforsker på NIKKB og lektor på IOB, og det har resulteret i en interessant podcast med titlen Life Course of Back Pain and Pediatric Chiropractic. Hendes forskning fokuserer i høj grad på forebyggelse…

Læs mere

Alice Kongsted ny fagkonsulent på NKR for nakkesmerter

Seniorforsker på NIKKB og lektor på IOB, Alice Kongsted, er blevet ansat som fagkonsulent på Sundhedsstyrelsens nationale kliniske retningslinje for nakkesmerter. Hun afløser speciallæge i reumatologi Frank Lønberg, der har ønsket at fratræde stillingen som fagkonsulent.

 

Det er ikke første gang, Alice Kongsted deltager i arbejdet med at udarbejde nationale kliniske retningslinjer. Hun var tidligere med i arbejdsgrupperne bag de nyligt offentliggjorte retningslinjer for ikke-kirurgisk behandling af nylig opstået lumbal nerverodspåvirkning (lumbal radikulopati) og behandling af udstrålende smerter fra nakken (cervikal radikulopati). Sammen med professor og forskningsleder på IOB og seniorforsker på NIKKB Jan Hartvigsen, der også var med…

Læs mere

Nu kan du få adgang til det materiale, underviserne på NIKKB’s efteruddannelseskurser og regionale roadshows giver tilladelse til at publicere. Materialet findes under Fagligt materiale på undersiden Efteruddannelse på nikkb.dk.

 

Klik på dette link: fagligt-materiale  Så kommer du ind på en side, hvor du kan downloade alt tilgængeligt materiale fra efteruddannelseskurser og regionale roadshows, begyndende med roadshows vedr. kliniske retningslinjer for håndtering af lumbal og cervikal nerverodspåvirkning.

 

Efterhånden som andet fagligt materiale bliver tilgængeligt, vil det blive lagt op på denne side.

Læs mere