Greg Kawchuk adjungeret professor på IOB

Den canadiske forsker Greg Kawchuk fra University of Alberta er udnævnt til adjungeret professor på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet i fem år, fra 1. januar 2016 til 31. december 2020.

 

Greg Kawchuk er allerede et kendt ansigt i det akademiske miljø på SDU. Han har opholdt sig på universitet flere gange som gæsteforsker for at samarbejde med forskere fra IOB og NIKKB om en række projekter, og det er da også et samarbejde mellem Det sundhedsvidenskabelige Fakultet, IOB og NIKKB, der har muliggjort udnævnelsen af den canadiske forsker.

 

Ansættelsen af Greg Kawchuk vækker stor…

Læs mere

Otte nye kiropraktorer

Udenfor piskede regnen ned og vinden hev i træerne, men det ødelagde ikke dagen for de otte kandidater i klinisk biomekanik, der fredag formiddag dimitterede fra Det sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet.

 

Dermed er de klar til et job i en branche, der ikke kender til arbejdsløshed, så udfordringen bliver ikke at finde et job, nærmere at finde det rigtige job.

 

Dekan Ole Skøtt indledte den festlige og højtidelige ceremoni med sin tale til dimittenderne, hvor han understregede, at branchen nærmest står i kø for at få fat i de nyuddannede cand. manu’er.

 

Efter overrækkelsen af kandidatbeviser…

Læs mere

En henvendelse til Ugeavisen Odense har båret frugt og givet kolikprojektet værdifuld omtale både i Ugeavisen og på TV2/Fyn i den forgangne uge.

 

Omtalen er med til at styrke bestræbelserne på at tiltrække deltagere, fordi den er med til at udbrede kendskabet til kolikprojektet til projektrets målgruppe.

 

Se indslaget på TV2/Fyn her http://www.tv2fyn.dk/artikel/forskningsprojekt-skal-finde-lindring-til-kolikboern og læs artiklen fra Ugeavisen Odense herunder.

 

Læs mere

Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort en ny national klinisk retningslinje for ikke-kirurgisk behandling af nyligt opstået lumbal radikulopati (diskusprolaps i lænden).

 

Den nationale retningslinje indeholder en række centrale budskaber/anbefalinger til fysioterapeuter, kiropraktorer og læger i primærsektoren.

 

”Formålet med de nationale kliniske retningslinjer er at sikre en evidensbaseret indsats af ensartet høj kvalitet på tværs af landet, medvirke til hensigtsmæssige patientforløb og vidensdeling på tværs af sektorer og faggrupper samt prioritering i sundhedsvæsenet. Det er forventningen, at denne retningslinje vil føre til et mere ensartet og evidensbaseret
behandlingstilbud til patienter med nylig opstået lumbal nerverodspåvirkning i kraft af anbefalinger til de…

Læs mere

Glem alt om piller og diverse hjælpemidler til forebyggelse og behandling af lændesmerter. Motion og træning er langt mere effektiv – og så er det både low tech og billigt i forhold til dyre high tech løsninger som piller, ergonomiske stole, særlige skoindlæg og velcrobælter. Det konkluderer en aktuel undersøgelse offentliggjort 11. januar i år i tidsskriftet JAMA Internal Medicine.

 

Undersøgelsen er lavet af en gruppe australske og brasilianske forskere, der har gennemgået 21 studier af behandling og forebyggelse af lændesmerter.

 

Forskerne konkluderede, at motion og træning har en effekt i forhold til at forebygge tilbagevenden af lændesmerter…

Læs mere