1,2 millioner danskere lider af muskelskeletproblemer

Den danske befolkning er hårdt plaget af muskel- og skeletsygdomme. Mere end hver femte dansker har ifølge en rapport fra Statens Institut for Folkesundhed, SDU lidelser i muskler og skelet.

 

Rapporten er nået frem til sin konklusion ved at undersøge, hvor mange danskere over 16 år, der lider af de mest forekomne muskel- og skeletsygdomme.

 

Rapporten estimerer, at 268 000 mænd og 254 000 kvinder lider af diskusprolaps eller en anden rygsygdom. Desuden har forskerne bag rapporten, adjunkt Teresa Holmberg og seniorforsker Michael Davidsen fra Statens Institut for Folkesundhed, SDU, undersøgt hvor mange danskere, der er generet af…

Læs mere

Udbytterigt ophold på NIKKB

Den australske lektor og forsker Mark Hancock fra McQuarrie University i Australien afslutter i dag et udbytterigt ophold på NIKKB. Mark Hancock har opholdt sig på NIKKB i 3 måneder her i efteråret 2015, hvor han har forsket og samarbejdet med forskere på NIKKB og IOB. Nu er opholdet imidlertid slut og Mark Hancock returnerer til varmere, hjemlige himmelstrøg.

 

Mark Hancocks ophold har været yderst udbytterigt, fortæller han.  Under sit ophold har han arbejdet på en række projekter, som for nogles vedkommende har været planlagt før han kom til Danmark, mens andre er kommet op at stå under opholdet.…

Læs mere

Hvordan virker kiropraktisk behandling af spædbørnskolik? I 2009 satte seniorforsker på Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik, kiropraktor Lise Hestbæk sig for at lave et projekt, der skulle belyse dette. Efter to svære år gik projektet i stå. Nu starter hun det op igen med ny rekrutteringsmetode og en læge ombord.

 

2009-projektet gik i korte træk ud på, at spædbørn med kolik blev henvist til en af projektets sundhedsplejersker af barnets egen sundhedsplejerske. En grundig undersøgelse fastslog, om det opfyldte kriterierne for at være med i projektet. I så fald blev barnet videresendt til en af de kiropraktorer,…

Læs mere

Forskere og andre ansatte sikrer, at NIKKB er talstærkt repræsenteret på Lægedage og DKF’s årsmøde, der finder sted i forlængelse af hinanden i anden uge af november.


Hele uge 46 vil forskere og øvrige medarbejdere være med til at bemande DKF/NIKKB’s stand på Lægeforeningens efteruddannelseskongres Lægedage 2015, der finder sted i Bella Center Copenhagen. Udstillingen er en lukket fagmesse, hvor man kan finde inspiration og tale med relevante samarbejdspartnere indenfor sundhedssektporen, bl. a. kiropraktorer, og det er derfor NIKKB er til stede.


Fredag d. 13. november indleder Dansk Kiropraktor Forening sit årsmøde på Hotel Marriott i København. Også her vil…

Læs mere

Greg Kawchuk besøgte NIKKB

I fredags sagde Greg Kawchuk PhD, professor og CRC Chair ved Faculty of Rehabilitation Medicine ved University of Alberta, farvel til NIKKB efter at have tilbragt den seneste uge på instituttet. Under sit aktuelle ophold har den canadiske forsker i samarbejde med cand. manu og ph.d. Rune Mieritz arbejdet med at færdiggøre et studie af, hvordan palpation af undersøgelsespunkter på ryggen kan forbedres med ultralyd, ligesom han har samarbejdet med ingeniører på IOB om at opgradere teknisk udstyr, der måler stivhed af rygsøjlen.

 
Opholdet på NIKKB i slutningen af oktober var ikke første gang, Greg Kawchuk og NIKKB havde…

Læs mere