Stor interesse og spørgelyst på NIKKB’s roadshows om blokader

NIKKB’s efteruddannelsesenhed er i disse uger på vej rundt i Danmark for at afvikle forårets andet regionale roadshow. Emnet for roadshowet var en gennemgang og debat af blokader, som blev forklaret og demonstreret af underviserne, kiropraktor Stine Clausen, ortopædkirurg Niels Wedderkopp og fysioterapeut Lønne Larsen Godskesen. Undervejs har roadshowet blandt andet besøgt Region Midtjylland og Silkeborg Rygcenter, hvor 30 kiropraktorer fra regionen var samlet.

 

Ligesom på de øvrige stop på turen rundt i landet var stemningen i top, da Stine Clausen og Lønne Larsen Godskesen veloplagte fortalte om blokader og delte ud af deres egne erfaringer på området -…

Læs mere

Nu kan du tilmelde dig Faglig Kongres 2016. Du kommer til tilmeldingsformularen via tilmeldingsknappen på http://fagligkongres.dk/ eller ved at klikke på Faglig Kongres 2016 i kalendermodulet under Efteruddannelse her på nikkb.dk: http://www.nikkb.dk/nyheder/efteruddannelse/.

 

I begge tilfælde kommer du ind til tilmeldingssiden, hvor du kan læse alle de nyttige informationer, du har brug for, inden man registrerer sin tilmelding ved at klikke på ”tilmeld” nederst på siden.

 

Bemærk, at der er rabat på tilmeldingen, hvis man tilmelder sig inden 31. juli 2016.

Læs mere

Et nyt forskningsprojekt, Danish Chiropractic Cohort (ChiCo), som gennemføres af Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik(NIKKB), har modtaget en bevilling på knap 3 millioner kroner fra Fonden til fremme af kiropraktisk forskning og postgraduat uddannelse. Bevillingen gør det muligt at gennemføre en systematisk indsamling af data fra en stor gruppe patienter med lændesmerter fra danske kiropraktorklinikker.

 

Tue Secher Jensen, kiropraktor, ph.d., seniorforsker på NIKKB og Rygcenter Syddanmark, og Alice Kongsted, kiropraktor, ph.d., seniorforsker på NIKKB og lektor på Institut for Idræt og Biomekanik på SDU er drivkræfterne bag projektet, og de glæder sig naturligvis over bevillingen. Tue Secher…

Læs mere

Hellere kiropraktisk behandling end genindlæggelse

Patienter med brystsmerter er ofte bange for, at deres smerter er tegn på hjertesygdom. Frygten fører til øgede sundhedsudgifter, fordi patienterne ofte har flere genindlæggelser på sygehuset. Sådan behøver det ikke være. Ny forskning viser store fordele ved at henvise nogle af patienterne til behandling hos kiropraktorer i primærsektoren i stedet.

 

I løbet af de seneste 25 år er antallet af hospitalsindlæggelser på grund af brystsmerter og mistanke om blodprop i hjertet steget betragteligt i mange lande. Hos et fåtal af patienterne skyldes smerterne hjertesygdom. Derimod bliver mange diagnosticeret med andre lidelser eller ender uden diagnose (uspecifikke brystsmerter), og…

Læs mere

... og repræsentere kiropraktik/MSK i et tværfagligt råd? Så er der en chance nu.

 

Region Hovedstaden søger nemlig konsulenter til PRAKSISEKTORENS FORSKNINGSRÅD og som noget nyt, er det ikke længere et krav, at ansøgere er beskæftiget i Region Hovedstaden.

 

Er du blevet nysgerrig efter at vide mere? Så læs videre på DKF’s hjemmeside: http://www.danskkiropraktorforening.dk/Nyheder20111/#forskningsraadhovedstaden

Læs mere