Der er ikke nogen indikationer af, at det at knække fingerled kan føre til leddegigt eller andre langsigtede helbredsproblemer. Tværtimod kan det være et sundhedstegn, at fingrene kan sige knæk. Et nyt nordamerikansk studium af knækkelydene i fingerled, som blev offentliggjort i denne uge, har løst gåden om knækket i fingrene.

 

Mange danskere har hørt den, og nogle kan frembringe den. Den mærkelige lyd, der opstår, når folk knækker knoer eller trækker i en finger. Den irriterer nogle og morer andre, og i mange år har man spekuleret i, hvad det var, der udløste den knækkende lyd. Diskussionen af…

Læs mere

European Chiropractors’ Union, ECU, skal have ny generalsekretær, når den nuværende, Richard Brown træder af 1. juni 2015. Efter en grundig udvælgelsesproces er ECU’s næste generalsekretær nu fundet.

 

Hvis generalforsamlingen følger ECU’s hovedbestyrelses anbefaling, bliver det engelske Dr. Ian Beesley, der overtager stillingen som generalsekretær efter Richard Brown. Ian Beesley skiller sig ud fra de øvrige kandidater til stillingen ved ikke at være uddannet kiropraktor, derimod har han mange andre kvalifikationer, der gør ham velegnet til posten. I forbindelse med udvælgelsesproceduren demonstrerede Dr. Ian Beesley stor forståelse for de udfordringer og muligheder kiropraktorerne står overfor som profession.

 

Ian…

Læs mere

Der er sket noget med hjemmesiden! Den har fået nyt udseende!

 

Der har været arbejdet hårdt og målrettet på at re-designe NIKKB’s hjemmeside, nikkb.dk, og nu er det nye look klar til at blive præsenteret for offentligheden.

 

Hovedtanken bag det nye design har været at gøre nikkb.dk mere levende, overskuelig, læsevenlig og brugervenlig, blandt andet ved at gøre hjemmesiden nemmere at manøvrere rundt i.

 

Vi har også ændret lidt på placeringen af indholdet, igen for at gøre siden mere brugervenlig.

 

Tag en tur rundt på nikkb.dk, og se hvad du synes. Vi håber, du…

Læs mere

Syddansk Sundhedsvidenskabeligt Forskningsforum indbyder til den 17. Åben Forskerdag, onsdag den 29. april 2015 kl. ca. 9.00-15.00, Trinity Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia.

 

Deltagelse er gratis, og alle interesserede er velkomne til Åben Forskerdag, inkl. forskningsaktive og forskningsinteresserede deltagere fra Region Sjælland.

 

Åben Forskningsdag er en god mulighed for at møde andre sundhedsvidenskabelige forskerkolleger i et større forum og blive inspireret i workshops og fælles drøftelser.  

 

I år består Åben Forskningsdag af workshops med præsentationer af forskningsprojekter om formiddagen.Temaet for workshopsene er ”Brugerinddragelse i forskning”. Efter workshopsene er der frokost, og om eftermiddagen er…

Læs mere

Det er ikke så ligetil at fastslå sammenhængen mellem f.eks. biomekaniske ændringer efter kiropraktisk behandling af ryggen og oplevelse af forbedring hos patienten ifølge studium af en række danske forskere.


Et interessant spørgsmål for kiropraktorer og andre behandlere af rygsmerter er ”hvordan er sammenhængen mellem patientens ændring i smerteintensitet eller selvvurderede funktionsniveau overfor ændring i ryggens bevægelse?”


Det spørgsmål har Rune M. Mieritz fra Institut for Idræt og Biomekanik på SDU sammen med kolleger beskæftiget sig med i artiklen ”Regional Lumbar Motion and Patient-Rated Outcomes: A Secondary Analysis of Data From a Randomized Clinical Trial” i tidsskriftet Journal…

Læs mere