Mathilde går på barsel og Lissy tager over

Fredag 11. december går NIKKB’s administrative sekretær, Mathilde Lerche, på barsel og overlader imens sine opgaver og ansvar til Lissy Meier Sørensen.

 

Det er en erfaren afløser, NIKKB har fundet. Lissy Meier Sørensen kommer til instituttet med mere end 25 års erfaring som sekretær og administrativ medarbejder, bl. a. hos Nordic Offshore Marine og Roulunds Braking A/S.

 

Lissy Meier Sørensen er allerede godt i gang med at lære sin nye arbejdsplads at kende; hun har haft sin gang på NIKKB siden 1. december for at blive sat ind i sine opgaver og møde sine nye kolleger og generelt…

Læs mere

Fredag den 11. december forsvarer den amerikanske kiropraktor og ph.d.-studerende Maria Ann Hondras sin ph.d.-afhandling med titlen "Villager perspectives of muscle, bone and joint conditions in rural Botswana: MuBoJo focused ethnography".

 

Ph.d.-forsvaret finder sted kl. 14.00 i laboratoriet for leg og innovation, bygning 39, Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M. Alle er velkomne.

Læs mere

Forskerne bag NIKKB og Forskningsenheden for Almen Praksis’ kolikprojekt besøgte onsdag formiddag børneafdelingen på OUH. Mødet skabte grobund for et samarbejde med afdelingens læger, der lyttede med interesse til orienteringen om projektet.

 

NIKKB’s adm. direktør og forskningsleder Henrik Wulff Christensen, tovholder og seniorforsker Lise Hestbæk og projektleder og læge Lise Vilstrup Holm besøgte onsdag børneafdelingen på OUH for at orientere lægerne på børneafdelingen om kolikprojektet, der i øjeblikket er i gang med at rekruttere deltagere.

 

- Vi havde fået lov at komme og fortælle om projektet, fordi vi synes, det er hensigtsmæssigt, at de hører fra os, at…

Læs mere

NIKKB har vedtaget en ny prisstruktur for rekvirering af en kopi af egen billeddatabase og upload af en eksisterende billeddatabase på KirPACS.

 

Pr. 1/12/15 træder følgende priser i kraft:
Rekvirering af en kopi af egen billeddatabase kr. 937,50
Upload af eksisterende billeddatabase på KirPACS serveren kr. 625,-

 

Priserne er inkl. moms

Læs mere

1,2 millioner danskere lider af muskelskeletproblemer

Den danske befolkning er hårdt plaget af muskel- og skeletsygdomme. Mere end hver femte dansker har ifølge en rapport fra Statens Institut for Folkesundhed, SDU lidelser i muskler og skelet.

 

Rapporten er nået frem til sin konklusion ved at undersøge, hvor mange danskere over 16 år, der lider af de mest forekomne muskel- og skeletsygdomme.

 

Rapporten estimerer, at 268 000 mænd og 254 000 kvinder lider af diskusprolaps eller en anden rygsygdom. Desuden har forskerne bag rapporten, adjunkt Teresa Holmberg og seniorforsker Michael Davidsen fra Statens Institut for Folkesundhed, SDU, undersøgt hvor mange danskere, der er generet af…

Læs mere