Greg Kawchuk besøgte NIKKB

I fredags sagde Greg Kawchuk PhD, professor og CRC Chair ved Faculty of Rehabilitation Medicine ved University of Alberta, farvel til NIKKB efter at have tilbragt den seneste uge på instituttet. Under sit aktuelle ophold har den canadiske forsker i samarbejde med cand. manu og ph.d. Rune Mieritz arbejdet med at færdiggøre et studie af, hvordan palpation af undersøgelsespunkter på ryggen kan forbedres med ultralyd, ligesom han har samarbejdet med ingeniører på IOB om at opgradere teknisk udstyr, der måler stivhed af rygsøjlen.

 
Opholdet på NIKKB i slutningen af oktober var ikke første gang, Greg Kawchuk og NIKKB havde…

Læs mere

Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder på IOB og seniorforsker på NIKKB, er som omtalt tidligere på besøg i Australien, hvor han bl. a. skal holde et foredrag ved åbningen af Australian Twin Registry’s nye filial på University of Sydney i dag.

 

I anledning af sit besøg i Sydney har Jan Hartvigsen medvirket i et interview, hvor han diskuterer rygsmerter i forbindelse med studier af tvillinger. Rygsmerter kædes ofte sammen med alderdom, men ny forskning har vist, at smerterne begynder meget tidligere og kan udvikle sig til kroniske smerter, hvis de ikke bliver behandlet i tide.

 

- Tvillinger med…

Læs mere

Jan Hartvigsen deltager i åbning af filial af australsk tvillingeregister

Når det australske tvillingeregister Australian Twin Registry åbner sin nye filial The Twin Project Node på University of Sydney i slutningen af oktober, er det med deltagelse af blandt andet professor og forskningschef ved IOB og seniorforsker ved NIKKB, Jan Hartvigsen.


Filialen åbnes med et symposium fredag den 30. oktober 2015 i Charles Perkins Centre på University of Sydney, og Jan Hartvigsen holder et oplæg med titlen The Accidental Twin Researcher på konferencen.


Øvrige talere på symposiet er Professor Stephen Simpson (University of Sydney), Professor John Hopper (Australian Twin Registry/University of Melbourne), Dr. Perminder Sachdev (University of New South Wales),…

Læs mere

Torsdag og fredag deltager direktør og forskningsleder på NIKKB, Henrik Wulff Christensen i Bone and Joint Decade og Norwegian Musculoskeletal Research Networks konference ”Breaking Down the Barriers – Towards Integratred Care” i Olslo.

 

De to dage byder på et koncentreret program med mange oplæg af oplægsholdere fra hele verden. Der er således rige muligheder for at blive opdateret på den seneste forskning og debat indenfor området. Undervejs er der indlagt pauser, hvor Henrik Wulff Christensen kan netværke og udveksle erfaringer med de øvrige konferencedeltagere.

 

Læs mere om konferencen: http://www.bjd2015.com/

 

Læs mere

Muskelsmerter og ryglidelser er de største begrundelser for danskernes sygefravær fra arbejde. Alligevel er lidelserne underprioriterede i den aktuelle sundhedsdebat. Det forsøger professorerne Ewa Roos, Jan Hartvigsen og Karen Søgaard fra Odense at gøre noget ved, blandt andet med et debatindlæg i Politiken. Læs mere ved at følge dette link

Læs mere