Latentklasseanalyse


En forudsætning for at kunne målrette forskellige behandlingstyper til forskellige grupper af patienter er, at vi ved, hvad de væsentlige forskelle mellem patienter er. Særligt ved uspecifikke smertetilstande eller patienter, hvis diagnose på anden måde er vanskelig at stille, er det en udfordring at kategorisere patienter hensigtsmæssigt.


Ved hjælp af automatiseret mønsterkendelse kan man via computerprogrammer identificere grupper (clustre) af patienter, der på tværs af en række faktorer har ensartede karakteristika. Der findes adskillige metoder til at identificere clustre, og en gruppe forskere med tilknytning til NIKKB og Rygcenter Syddanmark har sammenlignet tre af dem – SPSS TwoStep CA, Latent…

Læs mere

I takt med at underviserne giver deres tilsagn, bliver materialet løbende uploaded på hjemmesiden www.fagligkongres.dk
I finder det ved at klikke på det ønskede modul, hvor det optræder nederst i modulbeskrivelsen.
Mere vil blive tilføjet de kommende dage.

Læs mere

Omtrent 430 kiropraktorer og klinikansatte hjalp den forgangne weekend med til at gøre Faglig Kongres 2014 til en imponerende succes. Med gæster, eksterne undervisere og udstillere var tæt på 500 personer med relation til faget forbi Hotel Scandic Copenhagen.

 

Således at kunne samle et stykke over halvdelen af alle aktive kiropraktorer matches næppe af mange andre brancher i landet, og samtidig kan vi se en øget interesse i vores skandinaviske nabolande for at deltage i arrangementet eller sågar at importere konceptet.

 

Mange moduler i det faglige program blev derfor regulære tilløbsstykker - ikke mindst modulerne omhandlende børn - og indtrykket…

Læs mere


 

Kataloget til Faglig Kongres 2014 er blevet afsendt til alle, der på nuværende tidspunkt er tilmeldt kongressen.

 

Sammen med det kommer også de respektive navneskilte, der samtidig fungerer som adgangskort til kongressen. Ved registrering i vores skranke på kongreshotellet fremvises navneskiltet, hvorefter en taske med kongresmateriale vil blive udleveret, herunder en key-hanger til skiltet.

 

Husk altså at medbringe navneskiltet.

Læs mere

Idet, der er ændret i fremgangsmåden for bestemmelse af luminans, er den ellers nylig udarbejdede instruks for modtage- og statuskontrol af diagnostiske monitorer igen opdateret af NIKKB's ansvarlige fysiker, Peter Grøn.

 

Instruksen er gældende fra 1. oktober 2014 og finder anvendelse for de røntgenfirmaer, som klinikker under NIKKB's fysikerordning og KirPACS benytter.

 

Instruks for modtage- og statuskontrol af diagnostiske monitorer

 

Hent testbilleder her:

TG18-QC
TG18-LN12-18
TG18-LN12-01
TG18-AFC

Læs mere