En ny undersøgelse af kiropraktor Cecilie D. Testern har haft til formål at kaste lys over kiropraktorers syn på diagnostisk kodning og brugen af kodning i klinikkerne. Undersøgelsen er foretaget blandt australske kiropraktorer under Cecilie D. Testerns ophold i Australien som blev finansieret af forskerspiremidler fra NIKKB.

 

Ifølge Cecilie D. Testern er der en række potentielle fordele ved diagnostisk kodning. Metoden kan eksempelvis bruges til at forbedre muligheden for at indsamle data til brug i forskning og klinisk dokumentation, til at forbedre inddragelsen af klinikkerne i forskningen og som et fælles klinisk sprog, der kan medvirke til at forbedre…

Læs mere

Fornem ærestitel til Jan Hartvigsen

Jan Hartvigsen, professor hos IOB og seniorforsker hos NIKKB, er blevet udnævnt til Visiting Professor på RMIT University i Melbourne i Australien.


RMIT University har et ønske om at styrke universitetets forskning i muskel- og ledsygdomme og kiropraktorers mulighed for at forske ved via universitetets kiropraktoruddannelse. For at nå de mål har RMIT tilknyttet Jan Hartvigsen som Visiting Professor og rådgiver for forskningsleder Michael Azari, Kiropraktor PhD. Michael Azari skal opbygge en forskningsenhed i kiropraktik på RMIT, og Jan Hartvigsen skal være med til at vejlede PhD studerende fra RMIT, gerne i form af udveksling med Syddansk Universitet.


Titlen som…

Læs mere

Jan Hartvigsen på tour Down Under

Lørdag den 28. februar drager professor ved SDU og seniorforsker ved NIKKB Jan Hartvigsen den halve jord rundt til Australien. Men der bliver ikke megen tid til at surfe og nyde den australske sommer, for Jan Hartvigsens program under opholdet i Australien kan tage pusten fra selv den mest standhaftige.

 

Professoren fra SDU/NIKKB skal under opholdet i Australien besøge seks institutioner, hvor han skal holde foredrag og diskutere samarbejde med fakultetsledere, forskere og studerende.

 

Besøget er delt op i to dele; første del af Jan Hartvigsens besøg i Australien finder sted i Melbourne, hvor den danske professor skal…

Læs mere

Kiropraktisk behandling kan være med til at reducere nakkesmerter for personer over 65 år og dermed hjælpe dem til bedre livskvalitet. Det fortalte en PhD-afhandling i dag på Syddansk Universitet.


I Michele Maiers’ PhD-afhandling ”Chiropractic and exercise for elderly with neck pain: a mixed method comparative effectiveness trial” på Syddansk Universitet, dokumenterer den amerikanske forsker effekten af en kombination af kiropraktik og hjemmeøvelser i forhold til andre behandlingsformer i bestræbelserne på at hjælpe personer over 65 år i deres kamp mod nakkesmerter.


Michele Maiers PhD-afhandling sammenligner tre former for behandling af nakkesmerter: 1) Kiropraktisk spinal manipulation kombineret med hjemmetræning, 2) træning…

Læs mere

Ny artikel dokumenterer værdien af at bruge måling af blodgennemstrømning i hjertet til forudsigelse af ikke-dødelige hjertetilfælde

Patienter med uspecifikke brystsmerter udgør omtrent halvdelen af alle akutte indlæggelser på hospitalernes hjerteafdelinger.  Det har tidligere været antaget, at det var relativt sikkert at sende disse patienter hjem igen efter indlæggelsen, da risikoen for at blive ramt af et hjertetilfælde inden for kort tid formodedes at være lille.


Denne antagelse har Mette Jensen Stochkendahl testet i samarbejde med bl.a. hjertelæger på Odense Universitetshospital.  Forskergruppen har undersøgt om måling af blodgennemstrømningen i hjertet hos patienter med uspecifikke brystsmerter kan bruges til at forudsige fremtidige hjertetilfælde. Resultaterne viste, at det var sikkert at sende de fleste patienter hjem. En lille…

Læs mere