Til modul P2 - Diagnosekodning og datafangst er det lykkedes os tillige at få Direktør for DAK-E, Janus Laust Thomsen, til at deltage som oplægsholder.

 

Som en afslutning på modulet vil advokat Nis Peter Dall redegøre for særlige forhold vedrørende datasikkerhed under emnet: "Når der behandles data om patienter og andre personer er der en række lovregler, som skal overholdes. Hvad skal sundhedspersoner være opmærksomme på i denne digitale tidsalder; Persondatalov, sikkerhedskrav og databehandleraftaler er nogle af de forhold, du kan blive klogere på, på dette modul."

Læs mere

Uge 40 bliver stille på NIKKB på den positive måde.

 

Ikke færre end 5 forskere - Jan Hartvigsen, Lise Hestbæk, Alice Kongsted, Tue Secher Jensen og Henrik Wulff Christensen - deltager i Low Back Pain Forum XIII i Campos de Jordão i Brasilien. Her vil de både præsentere egne  resultater om lænderyg-problemer, blive grundigt opdateret på anden forskning inden for området, og udbygge eksisterende eller bane vejen for nye internationale samarbejder.

 

Samtidig er Mette Jensen Stockhendahl i Toronto, Canada. På konferencen med titlen Implementing Work Disability Prevention Knowledgefremlægger hun resultater fra sin egen forskning om arbejdsfastholdelse; et område, som utvivlsomt vil modtage stigende…

Læs mere

Har du oplevet patienter, der var utrygge ved "knækket" under kiropraktisk behandling?

 

Tirsdag blev professor Jan Hartvigen interviewet til Videnskabens Verden på P1, hvor han fik lejlighed til at forklare, at den knækkende lyd på ingen måde stammer fra knoglen selv, men derimod fra luftbobler i ledvæsken, og i princippet ikke adskiller sig fra de knæk, man eventuelt kan høre, hvis man strækker sig om morgenen. Samtidig kunne han slå fast, at forskningen ikke har fundet belæg for slid på leddene ved gentagen manipulationsbehandling.

 

Indslaget findes ca. 51 minutter inde i udsendelsen: http://www.dr.dk/p1/videnskabens-verden 

Læs mere

En betydelig del af i hvert fald de yngre kiropraktorer i vores skandinaviske nabolande er uddannet i Danmark, og efter afholdelsen af den forrige faglige kongres i 2012 efterspurgte flere af vores kolleger i det nære udland bedre information om kongressen fremover.

I samarbejde med DKF's søsterorganisationer har vi derfor gjort lidt ekstra reklame for Faglig Kongres 2014 i Norge, Sverige og Island, og set ud fra trafikken på kongressens hjemmeside er interessen stor.

 

For yderligere information og tilmelding, se: www.fagligkongres.dk

 

Læs mere

Flere og flere kiropraktorklinikker får i disse år en tværfaglig profil, og vi ser naturligvis meget gerne at behandlere fra andre faggrupper deltager i vores efteruddannelsestilbud.

Dette gælder ikke blot for medarbejdere ansat i kiropraktiske klinikker, så vi har indrykket en annonce for Faglig Kongres 2014 i det seneste nummer af Fysioterapeuten.

Følg gerne op på initiativet, hvis fysioterapeuter, massører eller andre i din bekendtskabskreds spørger til det, ved at henvise til www.fagligkongres.dk

Læs mere