Muskelsmerter og ryglidelser er de største begrundelser for danskernes sygefravær fra arbejde. Alligevel er lidelserne underprioriterede i den aktuelle sundhedsdebat. Det forsøger professorerne Ewa Roos, Jan Hartvigsen og Karen Søgaard fra Odense at gøre noget ved, blandt andet med et debatindlæg i Politiken. Læs mere ved at følge dette link

Læs mere

Læs seneste nummer af KIROPRAKTOREN

Det seneste nummer af DKF’s blad KIROPRAKTOREN er på gaden, med masser af nyt om kiropraktik, blandt andet forskningsnyheder fra NIKKB. Du kan bl. a. læse om kolikprojektet, som Lise Hestbæk og Lise Vilstrup Holm har genoplivet. Dataindsamlingen går i gang inden længe, og de to forskere har store forhåbninger til projektet.

 

Alice Kongsted løfter sløret for sit forskningsprojekt, der handler om at gøre det nemmere at screene rygpatienter for prognostiske faktorer, der ikke nødvendigvis bliver afdækket i den gængse samtale, første gang en patient henvender sig hos en kiropraktor.

 

Fire interessante ph.d.-projekter er undervejs. De bliver kort…

Læs mere

Professor og forskningschef ved IOB og seniorforsker ved NIKKB, Jan Hartvigsen, har været på en mindre Europaturné i sidste uge.

 

Blandt andet deltog han som repræsentant for WFC i et kollokvium i det belgiske parlament 25. september, og i weekenden talte Jan Hartvigsen ved British Chiropractic Associations 90 års jubilæum og Anglo-European College of Chiropractic Associations 50 års jubilæum. Titlen på Jan Hartvigsens tale var “Research – the currency of chiropractic”

 

Læs mere om kollokviet i Belgien på WFC Facebookside https://www.facebook.com/World-Federation-of-Chiropractic-391186181003637/timeline/?ref=hl.

 

Læs mere

Tue Secher Jensen deltager i konference i Norge

Fredag og lørdag deltager seniorforsker ved Rygcenter Syddanmark og NIKKB, Tue Secher Jensen i Norsk Forening For Ryggforsknings konference om Modic forandringer.

 

Tue Secher Jensen er inviteret til at holde foredrag på konferencen som en af tre inviterede foredragsholdere. Han er programsat til at holde et foredrag fredag formiddag med titlen "Modic forandringer – Prevalens og association med smerte". Her vil han give en præsentation af evidensen omkring Modic-forandringers hyppighed og association med rygsmerter.

 

De øvrige inviterede foredragsholdere på konferencen er Ansgar Espeland, radiolog, dr. med. ved Haukeland universitetssjukehus og Universitet i Bergen, der holder foredrag om ”Modic…

Læs mere

Jubilæum i lyset af fortiden, nutiden og fremtiden

NIKKB fejrede sit 25 års jubilæum fredag 14. august med en udendørs reception i sol og varme på græsplænen ud for IOB-torvet på Syddansk Universitet. Henrik Wulff Christensen bød velkommen til de fremmødte og til dagens talere. Temaerne for de tre hovedtaler var NIKKB’s og kiropraktikkens fortid, nutid og fremtid.  

 

- Velkommen til NIKKB’s 25 års jubilæum. Ja, det er ganske vist ikke selve dagen, det var den 15. juni, men den dag var det dårligt vejr, så vi udsatte fejringen til i dag, indledte bestyrelsesformand Karsten Uno Petersen med et glimt i øjet. Og så fortsatte han…

Læs mere