Jan Hartvigsen på tour Down Under

Lørdag den 28. februar drager professor ved SDU og seniorforsker ved NIKKB Jan Hartvigsen den halve jord rundt til Australien. Men der bliver ikke megen tid til at surfe og nyde den australske sommer, for Jan Hartvigsens program under opholdet i Australien kan tage pusten fra selv den mest standhaftige.

 

Professoren fra SDU/NIKKB skal under opholdet i Australien besøge seks institutioner, hvor han skal holde foredrag og diskutere samarbejde med fakultetsledere, forskere og studerende.

 

Besøget er delt op i to dele; første del af Jan Hartvigsens besøg i Australien finder sted i Melbourne, hvor den danske professor skal…

Læs mere

Kiropraktisk behandling kan være med til at reducere nakkesmerter for personer over 65 år og dermed hjælpe dem til bedre livskvalitet. Det fortalte en PhD-afhandling i dag på Syddansk Universitet.


I Michele Maiers’ PhD-afhandling ”Chiropractic and exercise for elderly with neck pain: a mixed method comparative effectiveness trial” på Syddansk Universitet, dokumenterer den amerikanske forsker effekten af en kombination af kiropraktik og hjemmeøvelser i forhold til andre behandlingsformer i bestræbelserne på at hjælpe personer over 65 år i deres kamp mod nakkesmerter.


Michele Maiers PhD-afhandling sammenligner tre former for behandling af nakkesmerter: 1) Kiropraktisk spinal manipulation kombineret med hjemmetræning, 2) træning…

Læs mere

Ny artikel dokumenterer værdien af at bruge måling af blodgennemstrømning i hjertet til forudsigelse af ikke-dødelige hjertetilfælde

Patienter med uspecifikke brystsmerter udgør omtrent halvdelen af alle akutte indlæggelser på hospitalernes hjerteafdelinger.  Det har tidligere været antaget, at det var relativt sikkert at sende disse patienter hjem igen efter indlæggelsen, da risikoen for at blive ramt af et hjertetilfælde inden for kort tid formodedes at være lille.


Denne antagelse har Mette Jensen Stochkendahl testet i samarbejde med bl.a. hjertelæger på Odense Universitetshospital.  Forskergruppen har undersøgt om måling af blodgennemstrømningen i hjertet hos patienter med uspecifikke brystsmerter kan bruges til at forudsige fremtidige hjertetilfælde. Resultaterne viste, at det var sikkert at sende de fleste patienter hjem. En lille…

Læs mere

Når Norsk Kiropraktorforening (NKF) afholder sit årlige vinterkursus i Lillestrøm i den kommende weekend, er det bl. a. med NIKKB’s direktør og forskningsleder Henrik Wulff Christensen blandt foredragsholderne. Blandt de øvrige indlæg er også Peter Kryger Baggesen, Søren O’Neil og Dorthe Schøler Ziegler fra Danmark

 

Henrik Wulff Christensen holder foredrag om ”The Chiropractor as a primary care contact – past, present and future in DK?” fredag den 6. februar.

 

Foredraget varer en time. Undervejs opridser Henrik Wulff Christensen kiropraktikkens historie i Danmark, sammenligner uddannelsesforholdene da han uddannede sig med forholdene i dag, og giver tilhørerne et overblik…

Læs mere

I fredags sagde vi farvel til en hold nyuddannede kandidater i kiropraktik, og tirsdag bød SDU, NIKKB, Dansk Kiropraktor Forening (DKF) og Foreningen for Nordiske Kiropraktorstuderende (FNKS) velkommen til et hold nye, forventningsfulde studerende.

 

Velkomstarrangementet introducerede de nye studerende til SDU og uddannelsen Klinisk Biomekanik, NIKKB, DKF og Foreningen for Nordiske Kiropraktorstuderende (FNKS). For introduktionerne stod studieleder Henrik Hein Lauridsen, NIKKB’s direktør Henrik Wulff Christensen, en repræsentant for DKF og FNKS’ formand Sune Hougaard. 

 

Efterfølgende var der rundvisning på instituttet, hvor uddannelsen har base, inden der til sidst blev serveret lidt godt til ganen i hyggeligt samvær.

Læs mere