Hjem Nyheder
 

Nyheder fra Kiropraktorernes Videnscenter

Om NIKKB
05.11.2013

Tirsdag d. 5. november 2013 afholder Gigtforeningen valgmøde i Odense, hvor NIKKB's direktør og forskningsleder Henrik Wulff Christensen holder indlægget: Ondt i ryggen - hvad er det?

Gigtforeningen har inviteret politikere i regionen til en debat om, hvad de vil gøre for de mange, som har ondt i ryggen.

Mød bl.a. Bo Libergren fra Region Syddanmark, formand for Sundhedskoordinationsudvalget og Sundhedssamordningsudvalget. Bo Libergren sidder i NIKKB's bestyrelse.

Arrangementet finder sted i Seniorhuset, Toldbodgade 5, 5000 Odense C fra kl. 19-20.30.

Alle er velkomne.

 
   
Forskning
01.11.2013

Rapporten Deskriptiv analyse af danske kiropraktorpatienter, som er udarbejdet af CAST – Center for Anvendt Sundhedstjenesteforskning under SDU, er netop udkommet.

Rapporten er udarbejdet på foranledning af Dansk Kiropraktor Forening og NIKKB.

Læs rapporten her.


Fra rapportens forord:

Dansk Kiropraktor Forening (DKF) og Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik (NIKKB) indgik i april 2012 en samarbejdsaftale med CAST om en analyse, der havde til formål at give en karakteristik af personer, som har benyttet sig af kiropraktorer. Denne rapport er resultatet af dette samarbejde.

Samarbejdsaftalen og de overordnede rammer for projektet blev udformet af konsulent Bjørn Sætterstrøm og centerleder Jens Olsen, CAST. Bjørn Sætterstrøm har stået for aftaler om dataindhentning til Danmarks Statistiks forskermaskine og har deltaget i de indledende statistiske analyser. De statistiske analyser er gennemført af ph.d., konsulent Gisela Hostenkamp. Konsulent Marianne Sandvei har samlet, udformet og redigeret rapporten. Jan Sørensen har deltaget i drøftelser omkring analyse og har bidraget til den afsluttende rapportering.

Projektet har opnået adgang til registerdata via Danmarks Statistiks forskermaskiner efter at der er givet tilladelse fra Datatilsynet (J.nr. 2012-41-0804). Desuden er der indhentet en særskilt tilladelse til at anvende oplysninger fra Forsikring & Pension vedrørende personer med private sundhedsforsikringer.

 

 
   

Side 45 ud af 172

Kalender

Artikler

Kender du forskningsenheden Muskuloskeletal funktion og fysioterapi - FoF?

FoF er en tværfaglig forskningsenhed under Institu...

Forskning, forebyggelse og tidlig behandling af skader og sygdomme i muskler og led skal intensivere

”Muskel- og ledsygdomme bør [… ]stå øverst på den ...

G.L.A:D: Godt Liv med Artrose i Danmark

I Sverige er en tidlig og koordineret indsats mod ...

Etisk godkendelse og masser at glæde sig til

Så kom ”vinteren” til Melbourne og Distortion, som...

Indsamling af nakkedata afsluttet!

Fire KIP-klinikkerne har siden efteråret 2011 udde...

Hverdag og blomstrende lærelyst

For en god ordens skyld vil jeg gå lidt kronologis...

 
warez,full,programlar,forum full programlar Film izle islam Dizi izle,Seyret Bilgi Blogu tema indir