Hjem Nyheder Om NIKKB Internationalt anerkendt kiropraktor er ny professor ved Syddansk Universitet
 
Om NIKKB

Internationalt anerkendt kiropraktor er ny professor ved Syddansk Universitet

12.09.2011
Professor, ph.d., dr.med. John David Cassidy fra University of Toronto i Canada er fra den 1. september ansat i et globaliseringsprofessorat ved Forskningsenheden for Klinisk Biomekanik (kiropraktik) ved Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet. Ansættelsen er muliggjort via en bevilling fra rektor Jens Oddershedes globaliseringspulje sammen med en stor bevilling fra Kiropraktorfonden og et årligt bidrag fra Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik – NIKKB.

David Cassidy er en af verdens førende forskere med en kiropraktisk baggrund. Han er uddannet kiropraktor ved Canadian Memorial Chiropractic College i Canada. Han har en ph.d.-grad fra University of Saskatoon i Canada og er dr.med. fra Karolinska Instituttet i Stockholm. David Cassidy har et imponerende cv med mere end 200 publicerede artikler i internationale tidsskrifter, og han har alene eller som del af grupper gennem årene været med til at sikre forskningsbevillinger for mere end 20 millioner dollars fra fonde og puljer. Han var i 1980’erne blandt de kiropraktorer, der indledte den videnskabelige revolution i faget, og han må i dag anses for værende den på verdensplan førende akademiske spydspids inden for kiropraktikken. De seneste fem år har han blandt andet forsket i forebyggelse af nedslidning og rehabilitering af patienter med arbejdsskader og ofre for piskesmældsulykker.

Professor og forskningsleder Jan Hartvigsen fra Institut for Idræt og Biomekanik udtaler om ansættelsen: "I David Cassidy får Syddansk Universitet tilknyttet en enestående kapacitet, som vil kunne blive en hjørnesten i den videre udvikling af det akademiske miljø omkring kiropraktoruddannelsen og bevægeapparatsforskningen i hele det tværfaglige forskningsmiljø omkring Institut for Idræt og Biomekanik, Rygcenter Syddanmark og NIKKB. David har gennem hele sin karriere forstået at samle forskere med forskellig baggrund, og det er derfor, han har haft så stor succes. Vi kan uden tvivl lære meget af ham”, slutter Jan Hartvigsen.

David Cassidy har ud over sine enestående forskningsmæssige meritter formået at krydse faggrænser og ofte som ene mand at åbne dørene for kiropraktorer til stillinger i institutioner, hvor dette tidligere var utænkeligt. Dette er lykkedes ham, fordi han gentagne gange har udviklet frugtbare samarbejder med forskere med anden baggrund og altid har produceret forskning af højeste internationale standard.  

Direktør og forskningsleder på NIKKB, Henrik Wulff Christensen glæder sig til samarbejdet: ”Det er rigtig godt for vores forskning og for hele forskningsmiljøet i Syddanmark, at David Cassidy flytter til Odense. Fra NIKKB’s side har vi bl.a. aftalt, at David vil komme til at undervise på vores efteruddannelseskurser. På den måde sikrer vi os, at de praktiserende kiropraktorer får direkte udbytte af, at vi har hentet en verdensstjerne til landet. Vi glæder os meget og forventer os en del”. 

Cassidy selv, der glæder sig meget til opholdet i Danmark, udtaler: "Jeg er stolt over at blive tilknyttet Syddansk Universitets enestående forskning inden for muskel- og skeletlidelser, og jeg ser frem til at arbejde sammen med de mange dygtige forskere, som jeg allerede flere gange har mødt på mine tidligere rejser til Danmark”.
 

Kalender

Artikler

Etisk godkendelse og masser at glæde sig til

Så kom ”vinteren” til Melbourne og Distortion, som...

Indsamling af nakkedata afsluttet!

Fire KIP-klinikkerne har siden efteråret 2011 udde...

Hverdag og blomstrende lærelyst

For en god ordens skyld vil jeg gå lidt kronologis...